Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - Hamarosan indul a „Kislábnyom” című energiatudatossági verseny, melynek fővédnöke a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Stratégiai kérdések  > Védnökség

Hamarosan indul a „Kislábnyom” című energiatudatossági verseny, melynek fővédnöke a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa

Energiatudatossági kampányt indított a GreenDependent Egyesület „Kislábnyom” címmel, melynek célja, hogy növelje a családok, háztartások energiahatékonyságát, és népszerűsítse a klímabarát, szén-szegény életmódot. A kampány keretében indított versennyel a szervezők arra próbálnak rámutatni, hogy csupán viselkedésünk megváltoztatásával, nagyobb beruházás nélkül is jelentős energiát – ezáltal pénzt – tudunk megtakarítani.

A versenyt bemutató sajtótájékoztatót 2011. november 18-án tartották az Országgyűlési Biztosok Hivatalában. Az eseményen Kislábnyom kampány fővédnöke, dr. Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa képviseletében Czippán Katalin főosztályvezető-helyettes elmondta, hogy hazánk energia felhasználásának csökkentésében kiemelt szerepe van az energia hatékony felhasználásnak, a mértékletességnek, továbbá a megújuló energiák használatának. Ahhoz, hogy ezeken a területeken megfelelő eredményeket tudjunk elérni, követendő mintákat kell kialakítanunk családi, kisközösségi szinten is. A Kislábnyom program sok szereplő bevonásával kiváló alkalom erre, ezért a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa örömmel vállalta a program védnökségét.

A sajtótájékoztatóval egybekötve megrendezésre került a Kislábnyom projektet segítő klíma-koordinátorok második képzése is.


További információ versenyről

A védnökségről szóló korábbi hír

Honlap: www.kislabnyom.hu




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site