Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - Az Ökopolitikai Nyári Egyetem panelbeszélgetésein vettek részt irodánk munkatársai
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Rendezvények  > 2011

Az Ökopolitikai Nyári Egyetem panelbeszélgetésein vettek részt irodánk munkatársai

Az idén negyedik alkalommal rendezte meg az Ökopolitikai Műhely Alapítvány a Zöld Sziget Ökopolitikai Nyári Egyetemet. A rendezvényt közel 200 fiatal részvételével 2011. augusztus 10-14 között tartották meg Horányban. Ebben az évben kiemelt szerepet kaptak a programban a zöld eszmeiséggel rokon területek is, hangsúlyt kapott a sokszínűség, vagy a demokratikus értékek védelme, valamint az ezek közötti szinergia.

Irodánk Stratégia Főosztályának két munkatársa kapott felkérést „A társadalmi sokszínűség” napján rendezett panel beszélgetéseke.

Zlinszky János, stratégiai és tudományos főosztályvezető a „Vallás és ökopolitika” szekcióba kapott meghívást, ahol többek között az alábbi kérdések megtárgyalásával foglalkoztak a résztvevők. Kinek a felelőssége a környezet, a természet megtartása, a jövő generációk létfeltételeinek biztosítása? Emberé vagy Istené? Ha az emberé, akkor meddig terjed a felelőssége? Urai és gazdái vagyunk e a többi lénynek, vagy csak egy szereplő a sok közül? Mit tanítanak az ökológiáról a vallások itthon és más földrészeken?

„A sikeres közösségre nevelés zöld útja” című panelbeszélgetést stratégiai és tudományos főosztályvezető-helyettese, Czippán Katalin vezette. Az interaktív műhelyen a résztvevők röviden áttekintették a közösségi élet, a természetes együttműködés, a felelősségteljes és tudatos cselekvés fontosságát, lehetőségeit. Közösen gondolkoztak arról is, hogy a fenntarthatóság értelmezés mit jelent a közösség mérete, a tervezett célok elérésének időtartama szempontjából.

Az Ökopolitikai Műhely Alapítványról bővebben itt olvashatnak.
A Nyári Egyetem programja itt tekinthető meg.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site