Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - „Meserét” címmel nyílt kiállítás a XI. kerületi Farkasréti Általános Iskola tanulói által készített alkotások és Várnai Zsuzsanna textilműves gyerekrajzokból készült textilképeiből
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Rendezvények  > 2011

„Meserét” címmel nyílt kiállítás a XI. kerületi Farkasréti Általános Iskola tanulói által készített alkotások és Várnai Zsuzsanna textilműves gyerekrajzokból készült textilképeiből

Az irodánk szervezésében nyílt kiállításon a diákok által készített művek témája a természethez való viszony és az egészséges életmód. Várnai Zsuzsanna gyerekrajzokból készített textilképeit a Farkasréti Általános Iskola, valamint más XI. kerületi intézmények gyermekeinek alkotásai ihlették. A textilek kizárólag természetes anyagok felhasználásával készültek és hűen tükrözik a gyerekek elképzeléseit. A kiállítás megtekinthető 2011. május 20-tól június 16-ig, munkanapokon 11.30-13.30 és 16.00-18.00 óra között az Országgyűlési Biztosok Hivatalának földszinti kiállítótermében.

A XI. kerületi Farkasréti Általános Iskola ÖKO iskola, ahol különös hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, a környezettudatosságra. Az iskola diákjai rendszeresen vesznek részt erdei iskolákban, a környezetvédelemmel kapcsolatos intézménylátogatáson. Minden évben házi vetélkedőket, rajzpályázatot, meseíróversenyt rendeznek a Föld napja, a madarak, a víz napja alkalmából, az ÖKO-verseny győztesei pedig jutalomkiránduláson vesznek részt.

Az iskola ebédlőjében 2010 áprilisa óta működik a „Szilvásgombóc” kortárs művészeti galéria. 2010 szeptembere óta pedig a galéria kiállításaihoz kapcsolódóan a „Művészettel nevelés” program keretében a diákok rendhagyó művészeti órákon vesznek részt. A kiállított alkotások ezeken a foglalkozásokon készültek. A program ötletgazdája és felelőse Várnai Zsuzsanna textilműves, aki több mint 10 éve dolgozik együtt gyerekekkel.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site