Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - A jövő nemzedékek országgyűlési biztosának szakmai javaslata az egészségügyi ellátórendszer reformját előkészítő Semmelweis tervvel kapcsolatban
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Stratégiai kérdések 

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosának szakmai javaslata az egészségügyi ellátórendszer reformját előkészítő Semmelweis tervvel kapcsolatban

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által lefolytatott egyeztetés során a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa tíz javaslatot fogalmazott meg az egészségügyi ellátórendszer reformját előkészítő Semmelweis tervvel kapcsolatban. Indítványát az ombudsman 2010. november végén küldte el Szócska Miklósnak, az egészségügyért felelős államtitkárnak.

A javaslatok döntően az egészségügy „megelőző szemléletű” átalakítását célozzák meg, mellyel nem csak az emberek hosszabb távú jóllétét, de az az egészségügyi ellátórendszer működésének gazdaságosságát is előmozdítják. Az ajánlás felveti a parlagfű problémakörét, a kémiai biztonság, valamint a rákkeltő anyagok ügyét, a kül- és beltéri légszennyezés rendszerszintű kezelését.

Az ombudsman javaslatai a WHO környezetegészségügyi dokumentumaival összhangban kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekek egészséges fejlődésének környezeti feltételeire és a rendszer működéséhez szükséges információs rendszerek új szemléletű fejlesztésére.

A teljes szakmai javaslat letöltése: [PDF; 96 Kbyte]




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site