Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - A génmegőrzésért született összefogás első katolikus gyümölcsöskertjét adták át Markazon
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Stratégiai kérdések 

A génmegőrzésért született összefogás első katolikus gyümölcsöskertjét adták át Markazon

A génmegőrzésért született összefogás újabb eredménye az a gyümölcsöskert, amelyet vasárnap a markazi templom szentelése után Ternyák Csaba, egri érsek áldott meg.

     

A gyümölcsös telepítésének célja, hogy a Kárpát-medencében megőrzött fajták minél nagyobb egyedszámban terjedjenek el. Előzménye, hogy a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának kezdeményezésére 2011 szeptemberében természeti örökségünk megóvásáért és értékeink megőrzéséért írt alá együttműködési megállapodást több egyházi vezető, szakmai és civil szervezet, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A markazi gyümölcsös - amely Csőke György plébános gondozásában született - az első a katolikus egyház által tervezett „génmentő” telepítések közül.

Az eseményen részt vett Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet - és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár, irodánkat Zlinszky János, a Stratégiai és Tudományos Főosztály vezetője és Török Ádám tudományos munkatárs képviselte.

     

A megállapodás eredeti szövege

Az első evangélikus kert átadásáról szóló hír




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site