Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - Önálló kezdeményezések
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Stratégiai kérdések  > Önálló kezdeményezések

A hajdúdorogi püspök is csatlakozott az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó kezdeményezéséhez
A Hajdúdorogi Egyházmegye is csatlakozott a táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködéshez. Kocsis Fülöp hajdúdorogi püspök 2011. december 19-én írta alá az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó együttműködési megállapodást, melyet Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa kezdeményezésére írtak alá az evangélikus, a katolikus és a református egyházak főpásztorai, szakmai és civil szervezetek, valamint a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára.
részletek ...

2011-12-19

Szándék nyilatkozatot írt alá a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa a fenntartható vidékfejlesztési modell megvalósításának támogatására
A Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosi Irodája, a Váci Egyházmegye, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, és az Apor Vilmos Katolikus Tanítóképző Főiskola 2011 decemberében együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Váci Egyházmegye területén megvalósítandó fenntartható vidékfejlesztési modellkísérlet támogatására.
részletek ...

2011-12-15

A génmegőrzésért született összefogás első katolikus gyümölcsöskertjét adták át Markazon
A génmegőrzésért született összefogás újabb eredménye az a gyümölcsöskert, amelyet vasárnap a markazi templom szentelése után Ternyák Csaba, egri érsek áldott meg.részletek ...

2011-12-11

Sajtóközlemény - Az első evangélikus gyümölcsöskert átadásáról
A génmegőrzésért született összefogás első eredménye az a gyümölcsöskert, amelyet a Béri Evangélikus Egyházközség templomkertjében telepítettek. Az ünnepélyes kertavatáson – 2011. december 6-án – a sajtó nyilvánossága előtt szólt a génmegőrzés jelentőségéről több támogató, köztük Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Thuránszky István lelkész és Grédics Szilárd, a Bükki Nemzeti Park igazgatója. Az eseményen részt vett az összefogás kezdeményezője, Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa is.
részletek ...

2011-12-06

A pécsi püspök is csatlakozott az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó kezdeményezéséhez
A Pécsi Egyházmegye is csatlakozott a táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködéshez. Dr. Udvardy György pécsi püspök 2011. november 2-án írta alá az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó együttműködési megállapodást, melyet Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa kezdeményezésére írtak alá az evangélikus, a katolikus és a református egyházak főpásztorai, szakmai és civil szervezetek, valamint a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára.
részletek ...

2011-11-03

Önkéntes munka keretében ültettek gyümölcsfákat irodánk munkatársai a béri evangélikus templom kertjében
Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának kezdeményezésére 2011 szeptemberében a természeti örökségünk megóvásáért és értékeink megőrzéséért írt alá együttműködési megállapodást több egyház, szakmai és civil szervezet, valamint a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára, melyhez az elmúlt hetekben többen csatlakoztak.
részletek ...

2011-10-26

Dabas polgármestere is csatlakozott az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó kezdeményezéséhez
A magyar városok közül elsőként Dabas csatlakozott a táji adottságokhoz alkalmazkodó, a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták megőrzésében való együttműködéshez. Kőszegi Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő 2011. október 22-én látta el kézjegyével a dokumentumot. Az aláírásra a Dabas város egyik jelképének számító Halász Móricz kúriában került sor, az október 23-i megemlékezések során.
részletek ...

2011-10-22

Az egri érsek is csatlakozott az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó kezdeményezéséhez
Dr. Ternyák Csaba egri érsek 2011. szeptember 30-án aláírta az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó együttműködési megállapodást. A megállapodást Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa 2011. szeptember 5-én nyitotta meg csatlakozásra.

részletek ...

2011-09-30

Pannonhalmi Nyilatkozat - Összefogás a fenntartható vidékfejlesztésért
Magyarország épségét, lakóinak jólétét veszélyezteti, ha nem újul meg a mezőgazdaság, ha nem nő a vidéki élet vonzereje és elmarad a táj helyreállítása – hívták fel a figyelmet a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa Irodája által szervezett, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Pannonhalmi Bencés Főapátság támogatásával rendezett fenntartható vidékfejlesztés kérdéseiről tartott tanácskozás résztvevői.
részletek ...

2011-09-29

Sajtóközlemény: Pannonhalmi Nyilatkozat – Összefogás a fenntartható vidékfejlesztésért
Magyarország épségét, lakóinak jólétét veszélyezteti, ha nem újul meg a mezőgazdaság, ha nem nő a vidéki élet vonzereje és elmarad a táj helyreállítása – hívta fel a figyelmet Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa szeptember 29-én azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Pannonhalmi Nyilatkozatot nyilvánosságra hozta.
részletek ...

2011-09-29

„Fenntartható közösségek – tájbarát mezőgazdaság” címmel rendezett tanácskozást a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodája a Pannonhalmi Bencés Főapátság támogatásával
Irodánk szervezésében a fenntartható vidékfejlesztés kérdéseiről tartottunk szakmai tanácskozást közel 100 fő részvételével 2011. szeptember 16-án Győrben és szeptember 17-én Pannonhalmán. Az eseményt a Pannonhalmi Bencés Főapátság támogatásával szerveztük.
részletek ...

2011-09-21

A váci püspök és pannonhalmi főapát is csatlakozott a természeti örökségünk megóvásáért indított JNO kezdeményezéshez
Nagy örömünkre szolgál, hogy 2011. szeptember 15-én Beer Miklós váci püspök és 2011. szeptember 17-én Dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is csatlakozott az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó együttműködési megállapodáshoz, melyet Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának kezdeményezésére az evangélikus, a katolikus és a református egyházak főpásztorai, szakmai és civil szervezetek, valamint a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára írt alá szeptember elején.
részletek ...

2011-09-20

Sajtóközlemény - Összefogás génmegőrzésért
Természeti örökségünk óvásáért és értékeink megőrzéséért írt alá együttműködési megállapodást Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának kezdeményezésére több egyház, szakmai és civil szervezet, valamint a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára.
részletek ...

2011-09-16

A kalocsai érsek is csatlakozott a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának az ősi magyar gyümölcsfajták megőrzését és hasznosítását célzó kezdeményezéséhez
Természeti örökségünk megóvásáért írt alá együttműködési megállapodást Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának kezdeményezésére több egyház, szakmai és civil szervezet, valamint a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára, 2011. szeptember 5-én a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodájában.

részletek ...

2011-09-14

Összefogás a természeti örökségünk és értékeink megőrzéséért
Természeti örökségünk megóvásáért és értékeink megőrzéséért írt alá együttműködési megállapodást Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának kezdeményezésére több egyházi vezető, szakmai és civil szervezet, valamint a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára.

részletek ...

2011-09-05

A fenntarthatóság előörsei
A program célja, hogy olyan közösségi kezdeményezéseket mutasson be a társadalom számára, melyek elkötelezettek a komplex – környezeti, gazdasági, társadalmi – értelemben vett fenntartható fejlődés mellett, azt a maguk lakóhelyén megvalósítani igyekeznek, jó példaként szolgálhatnak más hasonló kezdeményezések és a társadalom egésze számára, valamint segítse e kezdeményezések hálózatának kialakulását
részletek ...

2009-05-26
Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site