Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - Az egyesült államokbeli Yale Egyetem 25 hallgatója látogatott irodánkba 2011. március 16-án
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Ügyeink 

Az egyesült államokbeli Yale Egyetem 25 hallgatója látogatott irodánkba 2011. március 16-án

Minden Yale MBA hallgatónak ma már kötelező, hogy tanulmányainak első évében nemzetközi tapasztalatokra tegyen szert. A 25 főből álló diákcsoport kettős céllal érkezett Magyarországra: egyrészt, hogy megismerjék az üzleti környezetet és a kultúrát egy olyan országban, ahol korábban még nem jártak, másrészt, hogy információkat gyűjtsenek arról, milyen üzleti lehetőségei vannak az Európai Unióhoz nemrégiben csatlakozott országoknak.

A hallgatók négynapos magyarországi tartózkodásának egyik állomásaként látogattatták meg a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodáját. A találkozó során irodánk nemzetközi jogi osztályának munkatársa röviden ismertette az iroda működését, szerepét, rövid áttekintést adott a jelentősebb ügyeinkről, majd kitért a jelenleg folyó alkotmányozási folyamatra és az ehhez kapcsolódó javaslatainkra.

A találkozó második felében a résztvevők kérdéseket tettek fel Fülöp Sándornak. A hallgatókat nagyon érdekelte, hogy milyen hatással van az iroda tevékenysége a hazai környezetvédelemre, milyen az iroda a kapcsolata civil szférával, illetve milyen módon tudja egy parlamentnek felelős intézmény megőrizni politikai függetlenségét.

A beszélgetés alatt szó esett az iroda nemzetközi kapcsolatairól, részletesebben a World Future Council tagságról, a mostanában megjelent Duna állásfoglalásról, valamint az ENSZ Rio +20 Föld Csúcstalálkozóról.

A kötetlen találkozó nagyon jó hangulatban zajlott. Zárásként a résztvevők megállapították, hogy bár a jelenlegi amerikai környezetvédelmi rendszer teljesen más, mint a magyarországi országgyűlési biztosi struktúra, nagyon pozitív kezdeményezésnek tartanák, ha hasonló a jövő nemzedékek jogait védelmező intézmény Amerikában is létrejönne.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site