Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - „Elfogyasztjuk a jövőnk?” című plakátkiállítás a globalizáció húsbavágó kérdéseiről a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa Irodája szervezésében
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Ügyeink 

„Elfogyasztjuk a jövőnk?” című plakátkiállítás a globalizáció húsbavágó kérdéseiről a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa Irodája szervezésében

A kiállítás 11 példán keresztül mutatja be a globalizáció hatásait a mindennapi életünkre. A kiállítás főüzenete, hogy egyszerű döntések változtatják meg a világot! Mindennapi döntéseink egy része közvetett és gyakran káros hatással van azok életére, akik a bolygónk tőlünk távoli pontjain élnek.

A kiállítás célja több annál, hogy felhívja a figyelmet a globalizáció néhány káros következményére, az elgondolkodtatáson túl az aktív cselekvésre is szeretne ösztönözni. Viselkedésünk akár kismértékű változtatásával is javíthatunk mások életkörülményein, lakjanak Üzbegisztántól az Amazonas-menti esőerdőkig bárhol a világon.

A kiállítás négy szomszédos ország 1-1 civil szervezetének együttműködésével valósult meg - Sudwind (Ausztria), Anthropolis Egyesület (Magyarország), SCCD (Szlovákia) és Humanitas (Szlovénia).

A kiállítás megtekinthető 2011. szeptember 1-től szeptember 30-ig munkanapokon 11.30-13.30 és 16.00-18.00 óra között az Országgyűlési Biztosok Hivatalának földszinti kiállítótermében.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site