Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - Az Ökopolitikai Nyári Egyetem panelbeszélgetésein vettek részt irodánk munkatársai
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Ügyeink 

Az Ökopolitikai Nyári Egyetem panelbeszélgetésein vettek részt irodánk munkatársai

Az idén negyedik alkalommal rendezte meg az Ökopolitikai Műhely Alapítvány a Zöld Sziget Ökopolitikai Nyári Egyetemet. A rendezvényt közel 200 fiatal részvételével 2011. augusztus 10-14 között tartották meg Horányban. Ebben az évben kiemelt szerepet kaptak a programban a zöld eszmeiséggel rokon területek is, hangsúlyt kapott a sokszínűség, vagy a demokratikus értékek védelme, valamint az ezek közötti szinergia.

Irodánk Stratégia Főosztályának két munkatársa kapott felkérést „A társadalmi sokszínűség” napján rendezett panel beszélgetéseke.

Zlinszky János, stratégiai és tudományos főosztályvezető a „Vallás és ökopolitika” szekcióba kapott meghívást, ahol többek között az alábbi kérdések megtárgyalásával foglalkoztak a résztvevők. Kinek a felelőssége a környezet, a természet megtartása, a jövő generációk létfeltételeinek biztosítása? Emberé vagy Istené? Ha az emberé, akkor meddig terjed a felelőssége? Urai és gazdái vagyunk e a többi lénynek, vagy csak egy szereplő a sok közül? Mit tanítanak az ökológiáról a vallások itthon és más földrészeken?

„A sikeres közösségre nevelés zöld útja” című panelbeszélgetést stratégiai és tudományos főosztályvezető-helyettese, Czippán Katalin vezette. Az interaktív műhelyen a résztvevők röviden áttekintették a közösségi élet, a természetes együttműködés, a felelősségteljes és tudatos cselekvés fontosságát, lehetőségeit. Közösen gondolkoztak arról is, hogy a fenntarthatóság értelmezés mit jelent a közösség mérete, a tervezett célok elérésének időtartama szempontjából.

Az Ökopolitikai Műhely Alapítványról bővebben itt olvashatnak.
A Nyári Egyetem programja itt tekinthető meg.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site