Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - A JNO munkatársa nyitotta meg a Lehoczky János komplex környezeti emlékverseny országos döntőjét
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Ügyeink 

A JNO munkatársa nyitotta meg a Lehoczky János komplex környezeti emlékverseny országos döntőjét

2011. május 20-21-én immár 12. alkalommal került sor a Lehoczky Jánosról elnevezett országos környezeti emlékverseny döntőjére, melyet irodánk munkatársa, dr. Biczó Imre nyitott meg. A Solton megrendezett versenyt megelőzte egy kétfordulós előselejtező, amelyre 7. osztályos diákok jelentkezhettek az egész a Kárpát-medencéből. A mintegy 6 hónapos felkészülést követően kiválasztott legjobb diákok mérték össze ökológiai tudásukat a Természet- és Környezetvédők Solti Egyesülete Teleki Sándor Oktatóközpontjának szervezésében.



Az országos döntőnek helyet adó kalimajori Teleki kastélyban rendkívül értékes képkiállítás fogadta a vendégeket a Kiskunsági Nemzeti Park jóvoltából. A versenyző diákok ökológiával kapcsolatos tesztet töltöttek ki, általuk választott védett növényről vagy állatról tartottak kiselőadást, majd településük környezeti értékeit mutatták be az esetleges fenntarthatósági problémákat is elemezve, azokra megoldási javaslatot téve. Elméleti tudásuk összemérése után terepgyakorlaton vettek részt, ahol ártéri fafajok felismerése volt a feladat.

A rendezvény fő támogatója a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Közalapítvány és a Hunniareg Pedagógiai Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodája volt.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site